ENTORN

Els Roures està situat al mig del pre-pirineu, a 1200m d’altitud, envoltats de boscos plens de bolets a la tardor i a la primavera, neu a l’hivern, i amb les millors condicions climatològiques per fer rutes a peu durant l'estiu.

Molt a prop tenim el camí dels bons homes, després del seu inici a la serra de Queralt i al seu pas per Espinalbet.

Estem al peu dels cims d’estela i roc d’auró, i a prop de la serra dels Rasos de Peguera, on hi va haver una de les primeres estacions d´esquí de Catalunya.

HISTÒRIA

El restaurant Els Roures fou construït l'any 1976, com a empresa familiar al poble d'Espinalbet, on pràcticament només hi havia quatre cases al voltant de l'església, on hi anaven a passar uns quants dies la gent de fora. Tampoc hi havia llum ni telèfon. La llum es feia amb un grup electrògen i fins a finals de 1984 no hi va haver corrent elèctrica. El primer telèfon del poble va arribar l'any 1986.

El local va ser construït pensant en el turisme de muntanya, i es va fer de forma rústica, on els elements principals són la fusta i la pedra, i una gran llar de foc central de forja de 3m de diàmetre i una "parrilla" per coure les carns a la brasa.

L'any 1984, es va decidir d'ampliar la cuina i el magatzem, per tal de treballar millor, i es va engrandir el local, de tal manera que van fer un altre menjador. Més endavant van fer un porxo que va afavorir l'estètica de l'edifici, al cantó de l'entrada. Durant tots aquests anys s'ha anat arreglant l'interior i tot l'entorn ha sofert canvis.

A la roureda, que per si sola ja té un gran encant, s'hi van fer taules de pedra i una font, on s'hi pot anar a menjar. També s'ha fet un tancat amb ànecs, gallines, galls d'indi, etc... i un espai amb jocs infantils per la distracció de la mainada.

Més tard s'hi van construir 5 apartaments rústics, completament equipats, just al costat del restaurant.

Tot aquest conjunt de cuina, local i entorn fan d'aquesta empresa un reclam turístic per a la comarca.

OFERTES

romàntic

Proposta per a dues persones.

L'oferta inclou:
Nit de divendres o dissabte amb spa, sauna, ampolla de cava, espelmes.
Sopar degustació al restaurant.
Esmorzar típic al restaurant .
Lloguer de barnús i tovallola.
Sabatilles no retornables.

Preu: 220 € IVA inclòs.